Sala Pigment - Expo Daniel Andreu

ES

CAT

ENG

DANIEL ANDREU

La història de Daniel Andreu Usón comença formant part del bàndol republicà durant la guerra. La retirada el va portar a França, però acabat el conflicte bèl•lic va tornar a Catalunya perquè bona part de la seva família era a la presó. El seu tiet era alcalde de Terrassa i ell és fill de Monistrol de Montserrat. Un cop arribat a casa l'esperava la Guàrdia Civil, que el va condemnar a treballs forçats al Batalló de treballadors. Als anys 40 va estar privat de llibertat per construir a pic i pala obres com la carretera de Bagà a la Guixa, el quartel de Lleida, o el pont sobre la riera de Vilajuïga. Totes aquestes vivències de la postguerra li donen qualitat de testimoni vital d'excepció, i ha participat en diversos actes de record de la memòria històrica. Explica que fa molts anys de tot plegat, però que continuen vius alguns sentiments d'aquella època de divisió civil..  http://inforadiocalella.blogspot.com.es/2010/02/reconeixement-un-represaliat-del.html


Daniel Andreu amb 96 anys al moment d'aquesta exposició, vol mostrar un recull dels seus treballs artístics. Activitat a la qual es dedica en cos i ànima des de fa ja un grapat d'anys.

 

Centre de Desenvolupament Artístic Pigment.                                                                                                                      Carrer Bruguera, 129. 08370, Calella. Barcelona. Spain.

639490607   636608343

escolapigment@gmail.com


Developed By: bCad

Copyright © All Rights Reserved