Escoles d'Art Pigment - SALA PIGMENT

SALA PIGMENT


La Sala d'Exposicions Pigment, és un espai destinat a recollir diferents propostes artístiques.


Disposa de 17 metres lineals de paret i un espai total de més de 40m². Ambientació lumínica de baixa intensitat i tot un sistema de muntatge professional.

La Sala d'Exposicions està integrada dintre del Centre de Desenvolupament Artístic Pigment de Calella i a causa del seu caràcter heterogeni, rep distingides i professionals propostes. Així podem trobar exposicions de diferents disciplines: Pintura, escultura, dibuix, il·lustració, fotografia, tatuatge, etc...


La Sala Pigment és un espai gratuït i de lliure accés, que aposta per ser un espai de reunió dels treballs dels artistes de la zona així com propostes de qualsevol part del món.


El fet d'estar configurada com un espai multidisciplinari convida a qualsevol artista a projectar els seus treballs.

VOLS FER UNA EXPO? CONTACTA'NS!!

Sener Aka Manin, va iniciar el seu treball artístic el 1995. Grafiter, dissenyador i artista digital, no té fronteres en el que es refereix a l'Art.

A la Sala Pigment ens ha portat tot un seguit de treballs en format quadre però tridimensionals, on es conjuguen el grafiti i el relleu. Tot un repte tècnic, ja que fa servir diferents i diversos materials. Des de l'esprai a les planxes de metall.

Una volta a l'Op Art, amb elements neoplasticistes i una personalitat totalment original, ens deixen una sensació de creació en constant procés d'experimentació.

Amb aquesta mostra també ens va sorprendre amb la instal·lació d'una pèrgola de grans dimensions dintre la sala. Tot un repte i una posada en escena... brutal!

10ES
9ES
8ES
7ES
4ES
5ES
6ES
1ES
2ES
3ES

ELS PINTORS DEL DISSABTE


del 10 al 31 de març de 2017

Els pintors del dissabte, com diu el nom, són un grup d'artistes de diferents localitzacions del barcelonès, maresme i alt maresme.


Els dissabtes surten amb els seus cavallets i caixes de pintura i escollint paratges de la nostra comarca, fan el seu art.

Paisatgistes, coloristes i fins i tot expressionistes, formen un grup heterogeni amb personalitat pròpia.

En aquesta exposició ens mostren els seus darrers treballs.


L'exposició la formen els següents artistes:


Daniel Andreu.

LLuís Blanco.

Montserrat Carreras.

José Antonio Cobos.

Josep Costa.

Virgilio Escobar.

Joan Farré.

Conchita Honorato.

Lluíos Macià.

Francisco Rodríguez "Pecus"

Enric Ubach.

Manel Voltà.

Es pot portar l'art del grafiti a les sales d'exposicions?  Sí. MRL (Marbel), l'escriptor, ho fa. Ho fa i ens fa imbuir-nos a l'estètica i l'art més "callejero".

Amb una clara proposta sobre el concepte original de l'escriptura, ens presenta a la Sala Pigment els seus darrers treballs. En formats no convencionals; quadres rodons, persianes, mapes de metro i qualsevol suport que cregui necessari per estampar la seva impremta, ens fa volar fins a l'inici d'aquest art.

Marbel, originari de Calella, ens demostra una vegada més, que no cal mirar fora, aquí, ven a prop, ja ho tenim...

Zenit, que és aquest el seu nom artístic, ens deixa veure els seus darrers treballs a la Sala Pigment.

Dintre d'aquesta mostra trobarem propostes personals i còpies de grans artistes, així podem trobar còpies de Van Gogh, Santiago Rusinyol o Ramón Casas.

Francisco Nogales, pintor instal·lat a Calella des de fa molts anys, passa per la Sala Pigment i ens mostra els seus treballs de gran format.

Amb un recorregut artístic important i diversos premis i reconeixements per al nord d'Espanya, instal·lat a Calella continua treballant amb el seu univers pictòric personal.

Joan Rosell, pintor i il·lustrador calellenc amb ampli recorregut artístic, ens fa entrar al seu món plàstic amb aquests recull dels seus darrers treballs.

La història de Daniel Andreu Usón comença formant part del bàndol republicà durant la guerra. La retirada el va portar a França, però acabat el conflicte bèl.lic va tornar a Catalunya perquè bona part de la seva família era a la presó. El seu tiet era alcalde de Terrassa i ell és fill de Monistrol de Montserrat. Un cop arribat a casa l'esperava la Guàrdia Civil, que el va condemnar a treballs forçats al Batalló de treballadors. Als anys 40 va estar privat de llibertat per construir a pic i pala obres com la carretera de Bagà a la Guixa, el quartell de Lleida, o el pont sobre la riera de Vilajuïga. Totes aquestes vivències de la postguerra li donen qualitat de testimoni vital d'excepció, i ha participat en diversos actes de record de la memòria històrica. Explica que fa molts anys de tot plegat, però que continuen vius alguns sentiments d'aquella època de divisió civil..  http://inforadiocalella.blogspot.com.es/2010/02/reconeixement-un-represaliat-del.html


Daniel Andreu amb 96 anys al moment d'aquesta exposició, vol mostrar un recull dels seus treballs artístics. Activitat a la qual es dedica en cos i ànima des de fa ja un grapat d'anys.

Aquesta exposició mostra el treball de diferents personalitats artístiques provinents d'artistes de la població costanera de Sant Pol de mar.


Aquest grup està representat per diferents propostes artístiques de diferents artistes i diferents edats.


Els artistes que componen la mostra sòn:


José Luís Aznar, Fernando Barrantes, Maria Barris, Montserrat Carbonell, Esteban Carmona, José Luís Gandul, Susana González.

IL.LUSTRADORS DEL MARESME


del 5 de juny al 4 de juliol de 2015

Il·lustradors del maresme és una exposició que mostra el treball de reconeguts il·lustradors que o bé han nascut al Maresme o bé resideixen al Maresme (província de Barcelona)


Aquests il·lustradors actualment treballen per grans editorials, publiquen llibres i creen obra artística.


Aquesta exposició és una mostra de com un grup de persones independents, han rebut reconeixement per la seva tasca ja sigui al món de la publicació com en l'àmbit artístic.


La mostra ens fa reflexionar de com hi ha vida després d'estar moltes hores darrere el paper, ordinador, llenç, etc. i de què al Maresme hi ha un grapat d'artistes que viuen i treballen gràcies al seu recorregut artístic.


Els artistes que componen la mostra són:


Roger Olmos, Juliilustrador, Silvia Cabestany, Jorge del Corral, Laia Domènech, César Samaniego, Patrick Fodéré.

En la seva infantesa, en Tornillo desmuntava aparells electrònics vells, motors, cotxes teledirigits o electrodomèstics per a transformar-los i donar-los-hi una nova vida. Llavors va ser quan va posar l'atenció sobre els cargols, ja que és una part en la qual ningú s'hi fixa ni li dóna importància però que sense aquests seria impossible construir res. L'any 1999 va començar a pintar pels carrers atret per l'art del grafit. La inquietud per la pintura i per transformar coses les va unir agafant el cargol com a símbol i va començar a crear infinitat de formes diferents sempre partint d'un simple cargol, cargols amb forma d'animal, de persona, d'objectes quotidians, unint una cosa rígida i inerta amb éssers vius o d'altres formes.[1] Va anar evolucionant i introduint-se a diferents àmbits artístics com l'escultura, la pintura en quadres o en altres vessants de l'art de carrer. D'aquesta manera va crear un estil propi i amb gran personalitat dins el món del grafit, sempre girant al voltant dels cargols.


A partir d'aquí va començar a fer alguna samarreta sense cap ànim de lucre, però en veure que a la gent li agradava, l'any 2012 va decidir crear la marca comercial Tornillo Screw i començar a fer marxandatge, fins a l'actualitat en què s'ha convertit en una marca consolidada i produeix des de les esmentades samarretes fins a motxilles, bosses de mà, adhesius, clauers, gorres i fins i tot alguna taula de skate.


L'estil del Tornillo es pot definir com infantil, còmic i senzill. En les seves creacions es veu clarament la influència del grafit i del còmic, infantil perquè juga amb formes molt simpàtiques i divertides i senzill perquè sense fer coses massa elaborades crea unes imatges gràficament molt potents, atractives i amb infinitat de formes diferents.


http://ca.wikipedia.org/wiki/Tornillo_Screw


https://newsandopinionjournalism.wordpress.com/tag/graffiti/


Per més informació dels seus treballs: www.tornilloscrew.com

Raimón Vives neix als anys 80, concretament el 1981 a Calella (Barcelona).


De ben jove, comença a desenvolupar inquietuds artístiques.

Cap als 14 anys comença a experimentar en el món del grafiti i voltant l’any 2000 ja té desenvolupada la seva pròpia tècnica al món de l’Art Urbà.

En 2008 comença un “tour” artístic per les terres catalanes que durà 4 anys i on va reben influències dels artistes amb el que coincideix al seu periple.


Avui dia resideix a Calella novament, vivint del retrat, la il·lustració, el dibuix i diferents encàrrecs artístics, això sí, sense deixar de banda l’experimentació autodidacta amb diferents tècniques, com ara l’aerografia, Oli, Pastel, Acrílic, etc.

JESÚS REIGOSA (ZEN OF THINGS)


del 16 de gener al 7 de febrer de 2015

Escultura en fusta a càrrec de Jesús Reigosa, artista i monjo zen que aprofundeix en conceptes com el buit, la meditació o la compassió a través d’una obra molt influenciada pels cànons clàssics de l’art oriental i un coneixement exhaustiu de l’ofici i el material.


També trobem una forta presència del haiku, poesia breu japonesa i de la cal·ligrafia que hi va associada, aportant concreció a unes peces creades amb un sentit d’autoconeixement.


Pots consultar els seus treballs a la seva web: www.zenofthings.com

EXPOSICIÓ INAUGURAL

BORJA ALTOZANO


novembre de 2014 a gener de 2015

Nascut l'any 1977, pintor i escultor.

Ha passat per diferents moviments artístics, des de la figuració a l'abstracció poètica.

Borja Altozano, compta amb més de 30 exposicions per tot el territori nacional i també a l'estranger.

Llicenciat en Belles Arts a l'any 2003 i abans estudiant a l'Escola d'Art i Superior de Disseny Pau Gargallo i l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic, desenvolupa actualment un treball d'investigació pictòrica sobre els límits de la comunicació plàstica enfrontant la figuració i l'abstracció.


Tal com ell mateix diu: La forma no és més que una excusa per poder establir un diàleg obert sobre la importància de la pintura a la història i com a mitjà d'expressió i comunicació dintre del que s'entén com a coneixement aportat a la societat.

Dintre del discurs teòric, la plasticitat de la seva obra plena de matisos, textures i un gran contingut social i polític, ens fa reflexionar sobre el fet de la impremta de pintura o material sobre un suport.

Què és la pintura, per què la pintura no ha mort i quina evolució dintre de la societat actual ens ha de portar.

Aquestes són algunes de les preguntes que l'Artista en formula.


Per poder veure la seva obra: borjaaltozano.com


Per poder compra obra: http://www.fomentarte.es/artistas/pintura/179


La mostra que ens presenta a la Sala Pigment, són els darrers treballs sobre la gran crisi que pateix Espanya des de 2007.

Grans formats treballats amb ràbia, sense fer servir pinzells, plens de textures i amb un gran contingut polític, on fa servir inquietants figures que aglutinen el caos controlat de la pintura amb l'experimentació de la taca.

Una visió vulgar sobre la societat, sense pretendre buscar detalls o elements especials que tapin l'autèntic sentit del què pateix; la gent normal, la gent del carrer.